fredag, december 05, 2008

Första advent (ja, jag vet det snart är andra), pepparkakor, pepparkakor och en bränd lussebulle :)

Ja, nu är det snart andra advent :) och med stormsteg eller regnsteg kanske jag ska säga, så närmar sig jultomtedagen. Fast jag känner en viss Cane Corso-tik snygg Bella... dit tomten inte kanske kommer...för hon har nämligen nästan nästan käkat upp han :o Kolla här hos : Blue Aylas Men jag tror han kommer till henne ändå...för hur dum eller vad man än gjort, så brukar han dyka upp ändå. Och Moi, är alltid snäll Bella ;o
Förra helgen var det storbak här på gården...oj oj oj..Det bakades pepparkakor, pepparkashus, lussebullar. Ja, och ni kan gissa att det luktade gott här...*mums*. Fick smaka lite också jag :)


Fin va ? Jag har dekorrrrrerat den alldelses själv :) Av allt barr och allt jag fick med mig i pälsen hem från skogen...men hu...mossig är jag väl ändå inte eller ;)



Husse tillhör den där lata typen ;)...inte röra för hand inte som matte alltid gör...*s*..fast jag hörde han muttra om att det blev mer skräpigt med den maskinen och mer disk...hehe. Kan också meddela att den "låter"...hmmm...fick ont i örat jag :( Ja visst ja, pepparkaksdeg är det i den....tror ni att vi köper deg...Inte husse inte..konditorson som han är :) för annars kan det kvetta...



Här bakas det pepparkakor för fullt...rena rama löpande-bandet. Matte fick sköta ugnen och jag provsmaka *smaskens* :)Vissa blev brända, (vad hade ni räknat med när matte skötte det...hehe)men det är för att vi inte bakat pepparkakor sen vi kom hit till det här huset. För det spökar nämligen här...huuuuuu. Jo, det är sant om ni inte tror det. Som ni ser på bilden är det en degduk...jepp...den har nämligen varit spårlöst borta....sen i våras dök den upp igen i linneskåpet..Förklara det ni ??...för det kan inte jag...först där, sen inte där...*hoho i linneskåpet*.



Många pepparkakor blev det....:) Vi kan nog sälja lite...eller ge bort...



Men hallååååååååååååå....kom i min käft nu då...Va, kan dem inte flyga??...hmmm


Här ser ni husses snygga lussebullar...några med russin och några utan för endel tonåringar gillar tydligen inte russin :o...men jag gillar russin...men får inte äta för många...hihi..


*Tatam*...här kommer det...Mitt Nya Hus...hoho...lyse, snö och allt...Jepp, jag flyttar in omedelbums :)


Gissa vem som bakade den här stackaren...kvarglömd och allt blev han...*viskar så hon inte hör* Matte. Liknar mest en skithög tycker jag...hahahahahaha

Jepp, det var allt för denna gång. Ja, matte vet...bilderna är inte bra kvaliteeeeeeeeet. Men vadå, tycker jag...ge henne en kamera i julklapp då da Husse!!!!
Men jag hoppas ni tycker det är okej ändå...alla kan inte ha värsta kameran...för även om man har en sån kan inte alla ta kort ändå ;)...nej inte jag iallafall...har ni sett en hund ta kort eller ??
Låten den här veckan är också en av alla kanonbra låtar.... The Killers "Human"...
Ha det gott och var rädda om varandra...och drick inte för mycket glögg och inte för många pepparkakor...ni blir snälla ändå ;)

p.s Bonzo matte...tusen tack för utmärkelsen...*smack*..ska ta den efter helgen, okej ? :)




7 kommentarer:

petra sa...

Ohhhh va ni e duktiga, spara en pepparkaka o smarrig lussebulle till mig!!!!
Älskar lussebullar men tycks aldrig få tid till att baka, suck

Duktiga duktiga ni

reneesfotoblogg sa...

Bonzo säger: Det är orättvist! Jag har aldrig fått smaka på en pepparkaka! Fast det står en stor glasburk full med pepparkakor, på bordet hela december. Fast jag är inte så säker på att husmodern har bakat dom förstås. Och den däringa lussekatten? Är du säker på att det inte är en hästskit med ett russin i?
Renée säger: Har faktiskt bakat en omgång skurna pepparkakor men dom är redan slut så nu fyller vi på med köpekakor.
mvh R

Anonym sa...

Vilket tjusigt pepparkakshus, jag hade också flyttat in direkt ;) //Gusten

Anonym sa...

Oj vad du är händigt systra mi...Snygga peppisar å huset va skitsnyggt....Jag håller med den ser ut som en liten klutt....

Kram Tina

Andra 19 sa...

Vad duktiga dina människor är!! Min har inte ens tagit ner ljusstakarna, dom bara målar hela tiden. Jättefint ljushus också...får jag flytta hem till dig över jul....

Anonym sa...

Jag får komplex. Karina vad ni är duktiga. Vi har rullat köttbullar .Det var en bedrift hos mig. Gillar pepparkakshuset bäst. Kram Anki och Arelidshundarna

Ingela, Cosby o Wilde sa...

Hej!....vilket mysigt och fint pepparkakshus....duktiga ni är! Säkert hemgjord deg också:)...blir det några fixade här så är det köpedeg och så Siri som bakar.
Vi synes på lördag!!Ha det gott