fredag, mars 20, 2009

Nuuuu är det väl vår och Lärkeskogsleden x 2 :)

Nuuuu är det väl äntligen vår iallafall eller ? Det hoppas jag för så underbar vecka som jag haft med soliga härliga långpromenader, lek och äntligen kunna ligga på trappan eller i dörröppningen och hålla kollen, så jag bestämmer att det är så...basta!!*s*
Den här veckan bestämde sig matte för att vi skulle ta en annan väg istället för våra gamla vanliga skogspromenader. Så sagt och gjort vi tog en bit av Lärkeskogsleden, den brukar vi ofta går när vi går hela 1,5 mil blir det då :)...härligt va ? Men nu blev det inte så långt, men 12 263 steg och 8.09 km det ni det är väl en bra promenad, eller ? Det är en bra och kuperad sträcka med en fantastiskt varierande natur..kolla få ni se och vi tog den två gånger den här veckan...tjohooooo.


Kan ni tro att det bott någon här ? Jo, ser ni, det här är en gammal backstuga och det som ni ser är resterna av stugans spis och murstock. Ofta ser det ut så här -säger matte, som är världens expert när det gäller gamla saker, det ni. Hon e bra expert på sig själv också...hoho ;)


Här har ni en som inte är så gammal...*s*...men jag står på en gammal dammvall där det en gång har funnits en kvarn lite längre ner längs bäcken. Jepp, matte har hittat kvarnhjul där, men de glömde vi fota :o


Nog om historia nu...hehe. Jepp here I come...en liten tunga as usual ;)


Span..ja, det är väldigt vad det prasslar och låter i skogen nu...


Här var matte lite irri på mig tror jag...passitivitetsträning capische!! Hon mumla nåt om inte dra iväg hur som helst...ja, ni vet alla att nu måste vi vara kopplade om vi inte sköter oss, eller hur ? 1 mars -20 augusti gäller det att hålla sig lugn och fin, annars Koppel På. Men det gäller alltid egentligen att sköta sig i skogen..:)

Tjohoo, inkallning...korv eller ??

Men jag är på väg juh...ja, jag ska sköta mig hädanefter. Men hallåååå, hur lätt är det när det är så mycket lukter och prassel i skogen. Men jag kan lova er jag vek inte från mattes sida något mer, vem vågar det med risk att få en arg matte, måste gå i kopplet och ingen korv något mer, Not me! (Matte har ordet-Hon får inte vara lös hur som helst, även om hon verkar påskina det med sina bilder och berättande;))


Min lilla egna ö, det var lite svårt att komma ut dit nu, litar inte på isen riktigt..

Men, jag sitter ju här snällt och väntar på dig och ser så söt ut jag bara kan...hihi


Det var väldans vad det ska sittas idag då...*suck*. Kolla noga så ser ni surläppen lite...*s*


Nä, nu får det vara nog med sittande, nu kommer jag lunkandes med en tunga igen...hihi


Nu är det bara den här åkern kvar sen e vi hemma...ser ni husen långt därborta...jepp, det är miiiitt place :)


Jippi, nu kan jag slappa resten av dagen...och det kommer jag göra :)
Ha nu en bra helg alla och var rädda om er.
Och glöm inte att sköta er i skog och mark, för djuren sätter igång med sina kärleksakter nu och då måste de ha lugn och ro. Glöm inte heller att en hund som inte går att fånga in, kan riskera att bli skjuten och det vill vi inte eller hur ?
Sen måste en Daffie spela en Duffy, eller hur ? Lyssna....8 kommentarer:

Lix sa...

Jag har min matte i en lång lina (hon måste ju liksom få gå liiite fritt ibland tycker jag. Snällt va?) Det funkar skitabra, för då håller jag koll på'na så hon inte vandrar iväg för långt bort... Liksom... utan mig..! :)
Hare gott tjejen!

Åsa sa...

Härligt det ser ut på bilderna :)

Åsa sa...

Härligt det ser ut på bilderna :)

Karina sa...

Lix- ja, de måste få gå fritt ibland ;)
Åsa - Tack.

Vi gick samma väg igår HELA familjen, med 16-åringarna och fika. Härligt och kanonkul :)
Så det blev Lärke x 3 den här veckan...*s*

Anonym sa...

Det ser myssigt ut med våren trodde den hade kommit uppe i Stockholm oxå men ack vad jag bedrogmej vakna i morse å det snöade inge roligt...:)

Kram Syster yster

Anonym sa...

Härliga promenader!!
Vi kallar denna rundan för julrundan, vi har hängt på grannarna några år som alltid går den på julaftons fm.- härligt med promenad innan man äter.
På stenen i vattnet i stora Grundsjön stod det holkar förut, en gång kom det ut en mink från den o simmade järnet mot mej och vår gamla hund Rex- shit va rädd jag blev (den var nog rabiessmittad!!! ;) )
Tack för omtanken!
Kram

Anonym sa...

Oj, glömde skriva mitt namn!
Hillevi

Andra 19 sa...

Va härligt det ser ut!Vi tror att du har vårkänslor eftersom du kutar så. När det lixom pirrar i kroppen och man får spring i benen.