måndag, juli 20, 2009

På upptäcktsfärd längs Göta Kanal :)

Precis som många andra nu så har vi också semester...Jihooo. Innan min husse och matte fick äran att ha mig som deras älsklingshund, så reste de mycket och bodde på vandrarhem på somrarna. Många historier har jag fått höra om dessa resor, den ena galnare än den andra. Men det förblir en hemlis ;) Så nu i år för en gång skull så tog dem sig i kragen och bestämde att nu blir det en liten resa i år...Jippiiiii, tyckte jag. När man har hund så kan man inte bo vart som helst, utan man måste tänka på om man får ha med sin/sina "små" älsklingar. Sagt och gjort de kollade runt lite på nätet om olika vandrarhem som inte låg så långt bort. Dem hittade ett trevligt vandrarhem dit jag också var välkommen, plus att jag fick bo där Graaatis...det ni..moha. Egen ingång fick vi också. Vår superduper snälla granne fick äran att kolla resten av djuren, och det gjorde hon så gärna :)
Så nu packades det och fixades...ska erkänna att liiite orolig var jag att de skulle lämna mig, så jag var mest ivägen vid packningen...hehe. Men när de packade ner lite gosedjur och leksaker i MIN resväska...då fattade jag att jag också fick åka med. För JAG vet att matte och husse ALDRIG skulle åka någonstans utan mig...hihi


Vädret kanske inte såg nåt vidare ut...men men...

*gäsp*...liiite trött blir jag att åka bil...(jepp, säkerhetsbälte har jag på mig)


Heeelt plötsligt så öppnade vägen sig, fattar ni...konstigt tyckte jag iallafall. Men vi skulle åka över nåt som heter Göta Kanal...hmmm...jaja

Här ser ni Göta Kanalen...eller som husse sa att det också kallas "Skilsmässodiket"...ja, tydligen så blir människorna som åker där ofta osams och kanske skiljer sig...vad vet jag...Inte gjorde min matte och husse det iallafall ;) Vet ni vad det roliga är...det är nästan alltid kvinnan som är på land och drar i alla rep etc...och mannen som sitter kvar i båten...hmmm...undrar varför ?


Här ser ni vart vi skulle....hehe...just det, staden som någon glömt...mooha. Nu ska jag inte vara elak, men det var INTE mycket man kunde göra i det lilla samhället...vi gick runt Gullspång på en timme, max alltså. Fast med endast 1 175 invånare så kan man kanske inte begära för mycket. Men det var en upplevelse och ett mycket trevligt vandrarhem :)


När vi kom in i det pyttelilla rummet så stirrade jag på matte och husse "ska vi verkligen bo här"? Ni vet hur en frågande Corso-blick kan se ut... Husse höll faktiskt med mig...det var liiite trångt.... Bakom hörnet där jag ligger, så hade vi iallafall en egen toa :)

Vilken tur att min mat&vattenskål fick plats ;)

Äta måste man också göra och de har VÄRLDENS godaste pizza. Jepp, Glada Laxen heter Pizzerian. Så åker ni till Gullspång så måste ni ta en pizza där. Lite levande ljus hade de med sig också, man måste mysa till det ser ni...hoho


Här har jag snott matte´s säng....*snark* Jepp, hon hade flyttat ner den :)

Vet ni vad det här är ? Jo, en Lax Trappa...konstigt va ? Det var typ det roligaste att titta på här. Men det var ingen lax i den nu, för de leker inte där förrän senare i höst...typ oktober-november. Då kanske vi ska hit och kolla det :)


Bus hann vi faktiskt med också, när det inte regnade. Och jag ska säga att det regnade nästan hela tiden...men vi var glada för det. Jihooo, nu tar jag den :)

Kasta Frisbee är kanonkul...men man blir så tröööött..*flämt*

Här ser ni ståtliga mig och husse i Sjötorp kikandes på början/slutet på Göta Kanal, vi blickar ut mot Vänern..

Arrangerad bild kallas det här...hehe. Jepp, här fick jag sätta mig för att få en bild från Hjo. Vi stannade där på hemvägen och det var en kanofin och mysig stad. God mat och en massa massa hundar...:) Hit ska vi åka igen och bo nästa gång vi ska ut på semester.

Här var en rolig skylt som husse upptäckte...

Ja, det var ett par roliga dagar vi var iväg. Men som sagt fast det regnade mest hela tiden, så var vi ute och gick och hade oss, myste i vårt lilla rum och bilade runt till små gulliga ställen.
I Gullspång kunde man även cykla dressin, men det tar vi en annan gång när solen skiner istället.
Det är kanonkul att bo på vandrarhem, det rekommenderar jag verkligen.
Fast sen kan jag säga "borta bra, men hemma bäst". För här hemma får jag vakta bäst jag vill :)
Ha det nu så gott alla och tänk att även om det regnar så finns det massa mysigt och roligt att göra. Som till exempel att plocka svamp ;) Ja, ni alla som känner mig vet att jag älskar kantareller...hehe
Var rädda om er alla vänner














14 kommentarer:

Lix sa...

Åh coolt att åka på semesteräventyr! :)
Min matte har vatt i Söderköping (man måste åka förbi där för att komma till mosterns landställe nämligen), där har dom god glass!
Jag ska nog fråga matte om vi kan åka dit å äta glass nån gång. :)
Hare kalas pinglan! :)

Karina sa...

Lix, det var kanonkul på semestern :)
Glass är smaskens, se till att åka dit.

Kram snyggo

Anonym sa...

Va du är go Karina! Iriz hälsar o tackar.
Härligt med semestertripp- när vi är ute o tävlar så hyr vi ofta stuga eller tar in på hotell, det är förvånansvärt många som tar emot hund!!
Härliga bilder!
Kram Hillevi

Dragon & Frost sa...

Hehe ser nice ut =)
Vi var med vid Götakanal i sommar men det var när vi var på väg hem i från Orrefors de.
Kram kram

reneesfotoblogg sa...

Bonzo säger:
Min semester frös inne kan man säga. Vi köpte ju husvagn förra hösten för att jag skulle ha någonstans att bo för jag passar inte i möblerade hotellrum säger matte.
Så förra veckan skulle vi vart iväg men då blev ju huliganen sjuk och alltså ingen som kunde sköta och vakta när jag var borta.
Få se om vi kan komma oss iväg på onsdag.
mvh R

Karina sa...

Hillevi- Så lite så, klart man grattar en dam :)Sörjer med er också för Sigge R.I.P.
Dragon&Frost- Ja, det var verkligen härligt att komma iväg.
Bonzo- Kan jag få bo i möblerade vandrarhem/hotell, så kan du det med. Men husvagn är något jag också skulle vilja testa, så där blir jag lite avis. Hoppas ni kommer iväg nu då.

Malin o Kah sa...

Hejhej! Ja, det verkar som att det blev något konstigt när man uppdaterade bloggen med lite nya funktioner... Vilken tur ni hittat tillbaka ändå =oD Ni ser ut som ni haft en skön semester! Själv får man stanna hemma i år, men det som komma skall är kul det med =o) Kramar från brorsan med familj!

Karina sa...

Kah med familj- Hur går det med husbygget, har du inga bilder ?

Andra 19 sa...

Vilken mysig resa! Vi ska också åka en sväng har dom lovat här hemma. Kul att att det har kommit kantisar i skogen jag äter dom alla.....

Karina sa...

Strega&Grazia med familj- Vi ska nog iväg på en till resa snart igen. Det var kanonmysigt. Det finns hur mycket Kantisar som helst, har precis varit ute och plockat ett par liter igen :)

Calles Matte sa...

Vilken härlig semster ni haft! :)
Callemannen hälsar att du minsann vuxit till dig ordentligt.

Karina sa...

Calle- Växer hela tiden jue ;)

petra sa...

ser ut att ha haft en fiin semester, nu är vi oxå hemma från vår husbilssemester, vi ses väl ute på klubben nu när hösten kommer,eller???

Karina sa...

Petra- Jepp, vi ses på klubben så fort Daffie löpt klart :) Härligt med semester, eller hur.
Jag ska ha valpkurser nu i höst, ska bli så kanonkul.