måndag, juli 23, 2007

SvampPromenad och FredagsMys!
Jippi, äntligen sken solen i fredags :) Ja, som de flesta kanske har märkt så har solen verkligen lyst med sin frånvaro denna sommar, iallafall hemma hos oss :( Alla som känner mig vet att jag älskar att ligga i solen och fläka, men dessa dagar har verkligen varit få.


Men så i fredags så kikade den fram igen :)


Husse och jag tog en härlig promenad efter jobbet....jo, jag jobbar nämligen extra som snickare, med husse, när matte jobbar och springer omkring och är trevlig servitris. Hon är fena på att vara trevlig då...tonårs-matte tycker att matte minnsan kan försöka vara lika trevlig hemma...hmm, vad menar hon med det, matte är alltid trevlig och gosig med mig :) Dessa tonåringar eller ?? ;)


Tillbaka till promenaden. Husse och jag gick ut, jag lommade lite efter, var lite trött efter dagens arbete. Ni vet upp tidigt och så.
Husse var superglad, för hör och häpna...dagens händelse, eller? Husse hitta ca 30 st goa fina kantareller (gula), ni vet såna som alla människor bara pratar om och älskar. Husse ville att jag skulle hjälpa till att leta...men skule JAG hjälpa till att leta...JAG Magnuslunds Daphne After Eight, leta svamp...nähä, här ska trampas sönder istället, mejja ner dem. Det är liksom lite roligare tycker jag..hihi.
Stolt som en tupp var husse och ringde matte för att berätta om dagens svampskörd, men ni ska se vad små de blev, när dem hade stekt de...*s*. Jaga livet ur sig när det inte blir nåt kvar när man tillrett dem...se människor ;)
Ja, ni ser bilden längst upp, jag skulle tagit kort istället när de var stekta..*s*


Senare på kvällen sken solen fortfarande och det var varmt och gott ute. Så när matte kom hem från jobbet hade jag och husse fixat och donat med lite fredagsmys. På hemvägen från jobbet hade vi köpt kräftor och räkor + lite annat gott tillbehör och packat ner i ryggsäcken! :) För nu skulle vi passa på och njuta av det fina vädret och gå upp till vårat vindskydd och hade det gott och mysa. Det finns inget bättre än dessa utflykter som vi alla älskar att göra :) Visst är det vackert.
En liten hint om hur det ser ut...lite mörk bild, tyvärr..

Visst ser det gott ut, undrar om jag får smaka :)


Tjoho, det fick jag. Jag älskar räkor...någon annan som gör det?Matte trodde jag ville pussa henne, men jag snodde hennes brödbit....haha
Det är så himla skönt att ha en slabba till matte, som tappar och dräller räkor på detta vis..:)

Så, slurp...där försvann räkorna ;)


Men nu är jag trött, matte berätta att jag somnade som en stock när jag kom hem. Ja, man blir trött när man är en arbetande hund :)Ha det nu så gott tills vi ses nästa gång :)

3 kommentarer:

Lix sa...

Åh! Är du också en jobbehund!? Jag med! Fast jag gör inte så mycket.. sover mest och stångar matte när hon håller på att somna... ;P
Ha det kalas å hoppas du får mejja ner fler svampar! Mayhem and destruction! Yea! :P

petra sa...

Ja ni ser då ut at ha haft det väldans trevligt ute i skogen.
NU va det väääldans länge sen vi sågs så nu är det nog dags att ta oss i kragen o hita på något.
Vi sticker till Lilla Edet nästa lördag om du e sugen på att haka på, om du inte jobbar vill säga.

Lena sa...

Du är utmanad. Titta in på wwwamouricas.blogspot.com

/Lena