tisdag, augusti 07, 2007

Fågel-rescue, Grisbestyr och simmning :)

Denna lilla parvel hittade husse härom dagen på baksidan av huset. Tur att han gjorde det, för annars hade den blivit katt-mat. Han visade den för amatör-fågelskådaren matte...(som glatt utbrister med hela sin kunskap om all världens fåglar)...det är en gäääärdsmyg...och världens leende brer ut sig i hela hennes ansikte. Som om vi inte också visste det, suck...matte matte ;)


De kikade och kikade men, hitta inget direkt fel på den...ja, kanske lite på benet, men husse sa, att den repar sig nog om den får vila lite....



Sagt och gjort, han satte upp den i vårt egenhamlade alm...(ja, ni skulle varit med i våras när de gjorde det, tur att dess stora grenar inte ramlade på huset :/)
Där fick den vila tills den sedan flög iväg :)





Ja, så var det lite om Nelson då. Här ser ni honom klättrandes i komposthögen, ni skulle sett hur kul han såg ut när han stog högst upp på den...som vanligt sa matte -aldrig har man kameran redo. Men denna bild fick vi iallafall :)





Nelson min älsklingsgris, har till mattes och husses stora förfäran börjat böka i gräset :/ Men jag tycker det är lite roligt, för då kan jag hänga med jag också + att han har rymt ett par gånger (men då följde jag inte med, vilken vakthund lämnar sin stooora gård frivilligt ;). En gång rymde han upp till en av våra grannar, hon bor en bit bort på vägen. Matte och tonårsmatte Filippa, höll på att leta ihjäl sig. Han kommer nämligen alltid när man ropar på honom, men inte denna gång. Sen ringde grannen och trodde först att hon hade ett vildsvin i trädgården. Men sen kom hon på att det nog var vår Nelson. Matte och tonårsmatte Filippa, gick och hämtade honom och redig som han är Nelson, så traskade han gladeligen med tillbaka..*s* Han är skön den killen.



Så här kan det se ut när han bökar...inte kul tycker matte och husse...blir så fula märken i gräsmattan. Denna dag var det varmt, så matte tyckte lite synd om honom och lät han hållas på denna lilla plätt. Jag gjorde också ett litet besök där, men det gillades inte ;)




Så nu har han fått flytta in i gamla hönsgården...där får han böka bäst han vill..haha. Matte häller vatten i en pöl så han kan svalka och grisa ner sig. Fast ibland blir han lite tjurig och skriker, för han vill juh vara med miiiiiiiiig och inte inlåst i den dumma hönsgården. Matte som är blödig ska ni veta, har nu bestämt att han inte ska behöva vara där jämt. Bara när vi inte kan passa honom. För ni ska se vilken fart han får mot potatislandet...*s*...det går fort som bara den, han kör sina glädjefnatt och det går i hundra till potatisen. Men då kommer matte och motar bort honom...hmmm...med godis...äckligt godis, typ squasch och sånt. Sen ger matte mig gott godis, för att jag inte ska bli avis ;)






Här ser ni vilken fin ramp min husse har byggt till Nelson, för att han ska kunna gå in och ut som han vill. De är snälla dem, de gör så himla mycket för sina djur. Fast vem vill bo i ett gammalt hönshus, när man kan bo i en vattensäng ;)



Här är en bild på utsidan...







Jag berättade tidigare att matte är blödig ;)....han fick till och med ett gammalt gosedjur som sällskap.








Mycket snack och bilder på andra...klämmer in en liten bild där jag är med också ;)









Ooops, det kom en till bild...ja, ni vet att jag älskar att simma...fort går det också.











Titta vad duktig jag är på att vatten-apportera :) Fort går det också när jag simmar.
När vi var och simma igår, kom det en riktigt söt tysk hane, en Berner Sennen. Ni skulle sett, jag blev så glad att jag släpade med mig matte lite. Hon hade nämligen kopplat mig, ifall ifall. Men jag blev bara glad, han var också 2 år snart, precis som jag.
Hans matte och husse sa till matte och husse att jag simmade fort. Jajamensann, det är jag det ;)


Vad håller du på med husse...han skulle vara lite rolig och se hur jag ser ut i hans RayBan...suck!!




Så här coooool, blev jag :) Fast man kan inte säga att jag var speciellt road ;)



Ligger hellre och gosar med min favvis kille istället. Visst är vi söta :):)




Matte ville visa denna roliga bild. Först trodde jag att det var en annan hund, men det var det juh inte. Det är en stubbe förklarade matte och husse. Men visst är den lik en hund??









Mattes stoltheter...ja, JAG och hennes mjölkpall. Matte har alltid önskat sig en mjölkpall. Så husse gjorde en sådan till henne, han gör allt för matte..och även för mig :)
Ja, detta var lite från mig, hoppas ni orkade med denna maratonblogg. Men jag slog ihop fler för det är lite varmt nu och jag måste skynda mig ut och passa på att sola lite, för matte mumlar nåt om att det blir regn imorgon igen...
Ha det gott så länge
















8 kommentarer:

Jes sa...

Gud vilken härlig liten griseknoe!! vad härligt ni har det!

petra sa...

Härligt sysselsatta ni är där ute i brobacka, se nu till att komma igång med träningen med Daffan så kan ni snart hänka på oss ut o prova på att tävla ni oxå, du avslöjade ju faktiskt att du va sugen på det nu, det finns skriftligt bevis på det.... he he he

Anonym sa...

Hallå!!!
Det var jätte mysiga bilder på er där nere.. Favisen är ändå Daffie hon är så snäll... När vi ses så lyssnar hon på både mej å My.. Önskar vi kunde vara där nu å mysa..Ha det så gott så ses vi..

Kram Systra di å My

Susanne sa...

Nelson är ju grymt cool! :-) Kanonfina bilder på gris och hund! :-)
Ha det bra i värmen!
//Kram

Annki & Reija sa...

Härlig läsning.Gott ni verkar ha det därhemma!

Karina sa...

Tack, ja vi bor i paradiset ;)

Men just nu är det sån himla tryckande värme bara.

Har ni vägarna förbi är ni alltid välkomna :)

Ja, systra mi, när kommer du då?

Helena&D sa...

Hallå...cool hon e med brillorna haha!

Du har en ny utmaning!

Kram!

Anonym sa...

Vi får se har ju skaffat katter å då e det inte så lätt att komma ifrån...Men kanske till JUL..Om vi får tag på någon som kan ta hand om dom små djuren....

Kram Systra