onsdag, augusti 22, 2007

Idag fyller jag 2 år :)

Först så vill jag passa på att gratta mina syskon från Magnuslunds D-kull på vår 2-årsdag :)
Hurra Hurra Hurra Hurra :)


Här har jag plockat ut lite bilder från de senaste 2 åren på mig.....det är bara min dag idag....:)


Men sicken liten sockerbit ;)....första kvällen hemma hos min husse och mina mattar. Ni ska se vad de höll på för att jag skulle känna mig välkommen. Husse hade sagt...- hon ska inte ligga i sängen. Men gissa vem som låg i sängen när matte kom in för att lägga sig...*s*. Husse han smälte rätt snabbt för mig. Det du Monica, där rök den Whiskey´n...hehe.


Här var man inte stor eller ? Kolla in fräcka nithalsbandet jag hade...tror ni jag kan ha det nu...icke sa nicke...hehe.Jag mot det vita...det blir fint :)
Ett utav alla dessa flygfoton, som brukar finnas i de flesta hundhem..

Första vintern i vårt hus...brrr...kallt var det vill jag lova. Som tur är har matte och husse vattensäng, så den lämnar jag inte frivilligt. Kan ni tänka er en morgon hade vi bara 12 grader varmt när vi vakna....då var det -15 grader ute. Jag tänkte vart har jag hamnat..ska det verkligen vara så här kallt...-Jag är juh för sjutton en liten valp...iiiiih...Men det visade sig att den som håller värmen (värmeväxlaren) hade stängt av sig själv. Så det blev inte några fler kalla morgonar.

Ja, som sagt var vi flyttade ut på landet mitt i den kallaste vinter i mannaminne tror jag och jag fick snabbt lära mig att matte och husse är ena Skogsmullar ;). De älskar att gå i skogen. Första tiden blev det förstås inga jättelånga promenader....måste juh tänka på lilla mig...:)

Hupp, vad tiden går fort...nu är jag så här stor...matte brukar säga - att ni som har valp ta vara på den tiden...för rätt var det är, så är dem så här stora.

Hepp, här kommer jag farandes. Jag älskar att springa runt på vår gård. Det gäller att ha tungan rätt i mun då ;)

Kan ni tänka er att denna coola tjej, har klarat "Allmänlydnads passet" och genomgått "Grundkurs i Momentinlärning" på brukshundsklubben. Jo, se det har jag. Duktig var jag också..så det så. Så vi får se om matte har neverna rätt någon gång...så vi kan visa framfötterna på Tävlingslydnads plan. Det är allmänt känt att hon inte har det...nämligen. Förstår inte riktigt varför. Men så är det. Matte är ingen tävlingsmänniska heller...stackarn ;) Fast hon har viskat till mig att hon gärna skulle vilja prova på...hihi.

Jo, alla ni som betvivlar....(dotter efter Alice-Sprallis)...jag kan faktiskt bli trött. Men det går fort över...så kan jag sen vara igång igen.


Här kommer en liten bild från RACC-Specialen i Herrljunga. Jo, några utställningar har jag hunnit med. Men fy vad tråkigt det är på såna tillställningar. Man får inte leka hur som helst...alla är allvarliga....jag får stressmjäll...matte sitter som på nålar...ja, hon som har nerverna utanpå ;) Men jag har upptäckt att Utställningar är inget för mig, ser ni. Är inte riktigt KRAV-märkt, tror jag det heter...hehe. Men vad gör det...jag har fått ett par BIR och HP...så jag är nöjd. :) P.S om ni kikar ordentligt på bakgrunden, så ser ni en cool-kille där. Det är Dunder och han var behållningen för mig denna dag. Han fick jag minsann leka med :)


Vet ni vad detta ska föreställa....trot om ni vill....med det är en Jättegryta...haha...en liten Jättegryta sa matte. För den har hon nämligen stolt släpat med mig och husse till. Matte har nämligen hittat den först av alla...tror hon...hon har dokumenterat den som det så fint heter. Hon hade ett underbart jobb som Kulturminnesinventerare och då letade hon efter gamla saker...och så hitta hon denna. Men det var inte kul när jag dratta ner med hela huvudet i den...fattade inte riktigt att den var så djup när jag satte ner tassen..90 centimer djup exakt, enligt matte.

Så här gott har jag det när jag slappar. Men hallå, jag är 2 år då får jag ligga så här...

Man är väl inte vakthund för inte. Här står jag och blickar ut över mina ägor. Håller stenhård koll på allt och alla som kommer i närheten. Utställning och Lydnadstävlingar...ha...vad är det...att vakta gården är det jag är till för juh. Det kommer inte in någon här utan att jag har sagt mitt....och det hörs över hela nejden ska ni veta :) Det finns inget bättre än att vara Drottning över Brobacka. Detta är mitt kall...hehe. Att jag är en tuff hund visade även MH´t jag gjorde i oktober 2006. Det gick inte av för hackor det. Tror inte det är någon som vill hoppa på mina mattar eller husse frivilligt eller försöka ta sig in på vår inhägnade gård ;) Men en snälling är jag juh också som alla vet :)

Men vadå....jag har bara lagt mig så ingen annan tar dem....passar dem åt dig matte. Ja, ni ser dem små gula svamparna va? Jo, matte och husse har nämligen bestämt sig för att jag ska lära mig att hitta såna. Det går bättre och bättre. Fast ni ska veta....dem är goda också. Till mattes och husses stora förtret, så äter jag dem också när jag hittar dem..haha.

Mjukisdjur älskar jag också...här har jag tydligen somnat med den i munnen...
Ytterligare en av mina egenheter...jag ska bara ha rinnande vatten....jaja, jag kan dricka ur vattenskålen också. Men det finns inget godare än vatten direkt ur kranen. Kräver också vatten ur duschen...till allas stora förtret. Men matte får skylla sig själv som lärt mig det ;)
Här är min givna plats när vårsolen börjar titta fram. Det har inte blivit tillräckligt varmt här...så dörröppningen passar bäst då.
Godis-let...finns det nåt roligare....jag bara älskar det. När matte tar fram godis ur frysen...sätter jag mig på min givna plats direkt...utan att hon behöver säga nåt. Hon värmer upp de lite för det ska lukta gott tror jag. Sen går hon ut och lägger dem på olika ställen....tänk er 3000 kvm att leta godis på...jippi. Hoppas jag får göra det idag också.
Så en liten slutbild som ni kanske sett redan. Ja, jag äääääälskar att simma. Badankan kallas jag numer...Monicas ord för mig :)
Ja, det var liiiiite bilder från min uppväxt. Bilder på mina presenter blir en annan dag. Får dem inte förrän ikväll....suck. Ska jag behöva vänta så läääääääääänge.
Sen vill jag passa på att tacka Magnuslund att jag fick komma till dessa Skogsmullar. Jag fullkomligt älskar att bo på denna gård med alla mina djurkompisar. Och vakta som är det bästa som finns.
Ha det gott nu alla 0ch alla i D-kullen än en gång Grattis på 2-årsdagen :)9 kommentarer:

petra sa...

ja må du leva, ja må du leva, ja må du leva ut i hundrade år....
Ett jätte grattis till daffie på hennes födelsedag!!!
Hoppas du får nåt smaskigt ben o gnaga på tjejen.

Hälsningar från Douglas & Vera med familj

Susanne sa...

Jättestort grattis från oss i Ucklum!
Kanonfina bilder på en härlig hund! :-)
Ha det bäst!
//Kram

Milla sa...

Grattis Daffie!! Hoppas din husse & matte har förgyllt din dag idag!!

Mvh Milla

Jes sa...

Grattis!! vilka härliga bilder...

Maria sa...

Grattis!
Jag tassar runt o kikar lite på Zayas halv syrra.Härliga bilder.
"Tok flärpar"och racer rycken går visst i arv. ; )
Det är som att se Zaya fräsa runt.

Hälsningar Maria Corsogården

Karina sa...

Tack alla hälsar Daffie :)
Samskens ben? Jag fick världens längsta Tjursnabel...hehe. Och ett ben som piper....jag älskar såna också. Fick Godislet också...min dag var så bra så bra :)

Ja, ni skulle sett henne när hon skulle ut med den på gräsmattan..haha...slog emot allt och hade lite svårt att få med den. Daffie skulle promt bära i ena endan.
Ja, pipen får hon bara ha korta stunder...för det blir förmycket pipande annars.

Tack alla en engång och ha det så bra.

Martine & Brian sa...

Tak for hilsen i vores gæstebog - og tillykke med fødselsdagen fra søster Deva :o)

Hilsen fra Danmark -Martine & Brian

Lix matte sa...

Åh tack för det inlägget! Behövde en påminnelse att han inte är en liten huligan hela livet. Så det är bäst att ta vara på det alltså. :)
Hoppas Daffie och resten av flocken får en underbar vecka! Tjipp!

Annki,Snickers & Reija sa...

Åh men Daffie har ju också fyllt!Grattis Gumman i efterskott!
Reija bär också alltid i ena ändan som en cigarr-hur långa benen än är.